Na telefonu, tabletu, računaru i TV-u

Nekada želite da se informišete sa većom komfornošću; nekada vam je potreban veći ekran, a nekada želite da cela porodica uživa u istom sadržaju. Naše aplikacije možete koristiti na skoro svakom uređaju koji podržava Android aplikacije (osim pametnih časovnika), a evo kako:

Telefon i tablet

Okruženje Android telefona i tableta je osnovno okruženje u kojem naše aplikacije funkcionišu (mada vaš izbor primarnog okruženja može biti drugačiji). Aplikacije se mogu preuzeti i instalirati samo iz Google Play prodavnice. Drugi marketi nisu podržani, a korisnicima savetujemo da ni u kom slučaju aplikacije ne preuzimaju iz neproverenih izvora. Na kraju, naše aplikacije su besplatne. Zašto biste se onda izlagali riziku nepouzdane instalacije?

Windows računar

Postoji više načina za pokretanje Android aplikacija na Window računarima. Nativno ova opcija nije omogućena, što znači da će vam biti potreban dodatni softver, odnosno emulator.

 

1) preporuka je da preuzmete Bluestack emulator;

2) pokrenite instalacionu datoteku i odaberite lokaciju za smeštanje sadržaja;

3) nakon završetka instalacije, pokrenite emulator, unesite svoje podatke za pristup Play prodavnici, a potom preuzmite aplikacije koje želite da koristite na svom računaru.

Windows računar (dva sistema)

PAŽNJA! Ovaj odeljak namenjen je samo naprednim korisnicima! Ukoliko imate dovoljno tehničkog znanja, možete instalirati nezavisni operativni sistem na svoj PC uporedo sa Windows sistemom, a koji će zapravo biti Android. To znači da ćete svaki put kada uključite svoj PC imati opciju da birate koji sistem želite da pokrenete - Windows ili Android. Sa druge strane, nisu sve hardverske komponente podržane, o čemu posebno morate voditi računa.

 

1) preuzmite .exe ili .ISO datotetku PhoenixOS operativnog sistema;

2) kreirajte novi deo (particiju) na svom PC-ju gde ćete instalirati PhoenixOS;

3) odaberite slovo i veličinu dela na koji želite da izvršite instalaciju;

4) pokrenite instalacionu datoteku i instalirajte sistem na deo koji ste malo pre kreirali ili kreirajte butabilni USB i instalirajte sistem prilikom uključivanja računara;

5) sačekajte da se sistem instalira, ponovo pokrenite PC i odaberite opciju prijave na PhoenixOS.

Chromebook

Ako posedujete Chromebook, aplikacije možete instalirati vrlo lako.

 

1) odaberite Podešavanja;

2) kliknite na Aplikacije u meniju levo;

3) u desnom delu ekrana biće ispisana informacija da instalirate aplikacije i igre iz Play prodavnice (ili opcija da ovu funkciju uključite ako već nije omogućena). Prijavite se i preuzmite aplikacije.

 

Nemate Chromebook? Zašto ne pogledate više infromacija na Projektu Chromium?

TV i box TV

Aplikacije se mogu instalirati na pametne televizore i set top box uređaje koji imaju podršku za Android TV sistem (odnosno koji poseduju Google Play prodavnicu). Instalacija aplikacije obavlja se veoma lako:

 

1) otvorite Google Play prodavnicu;

2) pronađite aplikaciju koju želite da instalirate.

Chromecast

Ako Vam ni jedna od prethodnih opcija ne odgovara, a posedujete Chromecast uređaj, aplikaciju možete lako prikazati na velikom ekranu Vašeg televizora. Evo kako:

 

1) otvorite Google Home aplikaciju na svom telefonu (tabletu) koji je već uparen sa Chromecast uređajem;

2) odaberite uređaj na koji želite da delite ekran Vašeg uređaja;

3) uključite rotaciju ekrana na svom uređaju;

3) odaberite Deli moj ekran.

4) kada želite da napustite deljenje, otvorite Google Home aplikaciju, odaberite svoj uređaj, a potom opciju Prekini deljenje.

 

Copyright 2015 - 2020. IPS